Rekrutacja do edycji XII Imperiusa wystartowała pod tym adresem: http://imperius.chilioi.webd.pl/index.php
Zapraszamy do ImperWiki
* * *
Koniec edycji XI (finalna tura 544), trwają przygotowania do startu edycji XII.
Rekrutacja do edycji XII Imperiusa wystartowała pod tym adresem: http://imperius.chilioi.webd.pl/index.php
Zapraszamy do ImperWiki
* * *
Koniec edycji XI (finalna tura 544), trwają przygotowania do startu edycji XII.
Czym będziemy grać?
Re: Czym będziemy grać?
Widzę nie płaczecie już po ostatnim Impie
Myślałęm do powrotu gry Fulkami- tj do gry Frankami, ale po pierwsze widzę nie wiadomo jaka epoka a po drugie dużo kultur z Azji i starożytności, więc nic na razie nie mam w głowie pewnego

Myślałęm do powrotu gry Fulkami- tj do gry Frankami, ale po pierwsze widzę nie wiadomo jaka epoka a po drugie dużo kultur z Azji i starożytności, więc nic na razie nie mam w głowie pewnego
Oczywiście, że przełom starożytności i początek średniowiecza 

Dla mnie to bez różnicy, byle prochu nie było. W ogóle na Imperiusie da się rozróżnić, czy startujemy ze starożytności, wczesnego, czy pełnego średniowiecza? I tak każdy zrobi państwo z innej czapy 

pełne średniowiecze
udało mi się w końcu zagrać porządnymi Grekami , ku pamięci Keolu.
Teraz mam straszny dylemat jaką kulturą zagrać, całkiem dobrze prowadziło mi się handel w tej edycji .
Być może zagram takimi Niderlandami, tylko z królem na czelem hmm
Teraz mam straszny dylemat jaką kulturą zagrać, całkiem dobrze prowadziło mi się handel w tej edycji .
Być może zagram takimi Niderlandami, tylko z królem na czelem hmm
Jak będzie dużo antycznych państw to może zmienię pierwowzór i będzie coś na wzór Bizancjum
Czy w tej edycji bendom Wikingowiem ?
Chyba się nikt nie deklarował?
Ja albo kolejne wcielenie Wallachii, albo jak mówiłem - wschód.
@Sigrun jaki jest limit drzewek do rozpisania?
Ja albo kolejne wcielenie Wallachii, albo jak mówiłem - wschód.
@Sigrun jaki jest limit drzewek do rozpisania?
*miejsce na mądrą sentencje*
Ironfoot
Ironfoot
I7: Związek Saliski, I8: Hrabstwo Nowego Sohail, I9: Królestwo Naugrimów, I10: Konglomerat AAAR (Auralen-Asturia-Artois-Rzesza)
gg: 57514667
Co to znaczy limit drzewek?
I1: Sorogeure, I3: Ætthryr, I4: Armavir, I11: Sjudalena, I12: <3 GM <3